Ghidul turistului

Obiective turistice situate in apropierea GRAND PIER BOUTIQUE HOTEL SRL

Simfonia Fantanilor Piata Unirii, la numai 150 metri

Realizate in epoca ceausista, reconstructia si modernizarea acestora s-a finalizat in septembrie 2018 ca un omagiu adus Centenarului Marii Unirii.

Incepand cu sezonul de vara la sfarsit de saptamana, mii de turisti se strang pentru a beneficia de spectacolul gratuit oferit de aceste fantani spectaculoase.

Palatul Parlamentului, situat la numai 1.3 km

Palatul Parlamentului din Bucuresti, Romania (cunoscut inainte de revolutie sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului), masoara 270 m pe 240 m, 86 m inaltime, si 92 m sub pamant. Are 12 nivele la suprafata si alte 8 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume, intrand de trei ori in cartea recordurilor. Cladirea Palatului Parlamentului se afla situata in partea centrala a Bucurestiului (in sectorul 5), pe locul care astazi se cheama Dealul Arsenalului, incadrat de strada Izvor la vest si nord-vest, Bulevardul Natiunile Unite spre nord, Bulevardul Libertatii la est si Calea 13 Septembrie la sud. Aceasta se afla la 10 minute distanta de Piata Unirii si 20 de minute de Gara de Nord (cu autobuzul 123).

Muzeul National de Istorie a Romaniei, situat la numai 0,9 km

Muzeul National de Istorie a Romaniei este cel mai important muzeu al statului roman. Detine obiecte cu valoare istorica descoperite pe teritoriul actual al Romaniei din timpuri preistorice si pana in perioada contemporana.
Muzeul a fost infiintat in anul 1970, cu scopul de a ilustra evolutiile culturale inregistrate de-a lungul tuturor epocilor istorice in spatiul geografic al Romaniei de azi. Sediul sau este Palatul Postelor de pe Calea Victoriei.
Este cel mai important muzeu de istorie si arheologie din Romania, atat prin marime (suprafata desfasurata) cat si prin patrimoniu; este, de asemenea, unul dintre cei mai importanti actori ai arheologiei romanesti contemporane si lider al arheologiei preventive (notiune care se refera la sapaturile arheologice asociate unor investitii, pentru prevenirea distrugerii de patrimoniu istoric). Institutia are un site cuprinzator (mnir.ro), inclusiv o scurta fisa a istoriei proprii, descrierea structurii organizatorice (inclusiv scurte prezentari ale personalului de specialitate), pagini descriind evenimente, expozitii, etc.

Muzeul National Controceni, situat la 3.3 km

Muzeul National Cotroceni este unul dintre cele mai importante muzee din Bucuresti, situat in Palatul Cotroceni, unde pot fi vizitate spatii din fosta manastire de la Cotroceni si fostul palat regal de la Cotroceni, unde au locuit regele Ferdinand si regina Maria precum si colectiile de arta veche decorativa europeana.
Ansamblul Cotroceni a fost ridicat intre1679-1681, la vest de orasul Bucuresti de catre Domnitorul Serban Cantacuzino (1678-1688) si a fost cea mai importanta ctitorie a sa. In cadrul acestuia se remarcau biserica „Adormirea Maicii Domnului“ – asemanatoare tipologic bisericii episcopale din Curtea de Arges – precum si grandiosul palat domnesc, edificat in spiritul baroc – specific civilizatiei occidentale europene a acelor vremuri. Sub aspect arhitectonic, ansamblul de la Cotroceni cunoaste cateva momente de referinta: primul este legat de numele ctitorului Serban Cantacuzino (1678-1688); al doilea dateaza din perioada domniei lui Barbu Dimitrie Stirbei (1849-1853,1854-1856) care, in 1852, il reface si modernizeaza, infiinteaza gradina de la Cotroceni (una dintre marile gradini ale Capitalei ); urmeaza edificarea palatului princiar (1893-1895), de catre arhitectul francez Paul Gottereau, dar, din nefericire, datorita rezistentei scazute a palatului, dupa cutremurul din 1977 va urma o noua etapa, cand s-a refacut in mare parte palatul, spre deosebire de constructiile medievale care au rezistat vitregiilor vremii; tot atunci s-a ridicat si o aripa noua, care adaposteste sediul Presedintiei Romaniei.
Prin Legea nr. 1/30 iunie 1990, care stipuleaza utilizarea corpului istoric ca institutie muzeala, la 27 decembrie 1991, a fost deschis pentru marele public Muzeul National Cotroceni, avand un pronuntat caracter memorialistic.

Gradina Cismigiu, situate la 1.6 km

Gradina Cismigiu este cea mai veche gradina publica din Bucuresti. Este asezata in centrul orasului, are o suprafata de circa 16 hectare si este marginita de doua artere importante: bulevardul Regina Elisabeta si bulevardul Schitu Magureanu. In partea sud-estica a gradinii este Colegiul National Gheorghe Lazar. Gradina Cismigiu este amenajata in genul parcurilor engleze si are mai multe intrari: doua prin bulevardul Regina Elisabeta, doua prin bulevardul Schitu Magureanu, una prin str. Stirbei Voda. Este clasata pe lista monumentelor istorice din Bucuresti cu B-II-a-A-19655.

Gradina Botanica Bucuresti, situata la 3.2 km

Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti, numita dupa fondatorul ei, Dimitrie Brandza, este situata in cartierul Cotroceni din Bucuresti, Romania. Acopera o suprafata de 17,5 hectare (inclusiv 4.000 m² de sere) si are peste 10.000 specii de plante.
Prima gradina botanica din Bucuresti a fost intemeiata in 1860, langa Facultatea de Medicina, de catre Carol Davila. Gradina a fost mutata in spatiul actual in 1884 de catre Dimitrie Brandza, un botanist roman, si de catre Fuchs, un arhitect peisagist belgian. Gradina a fost inaugurata in 1891, dupa ce serele au fost construite si populate, dar a fost afectata de inundatia care a avut loc in 1892. Gradina a fost avariata in timpul primului razboi mondial, cind a fost folosita de trupele de ocupatie germane, si in al doilea razboi mondial, cind a fost atinsa de bombardamentele anglo-americane de la 4 aprilie 1944. Atunci, din cele peste 700 000 de exponate ale ierbarului au fost salvate numai 200 000 planse. Ierbarul Gradinii Botanice din Bucuresti a ajuns din nou la circa 500 000 planse, fiind organizat pe doua mari sectiuni.
Muzeul Gradinii Botanice se afla situat la intrarea in Gradina, intr-o cladire in stil brancovenesc. In acest muzeu sint expuse peste 5.000 de specii de plante, inclusiv 1.000 de specii exotice.

Biserica Sfantul Spiridon, situata la 20 m

Biserica Sfantul Spiridon Nou este cea mai mare biserica ortodoxa din Bucuresti
Biserica este construita dupa un plan arhitectural deosebit, cu o turla centrala si doua turnuri in fata. Are 41 de metri in lungime, 14 de metri in latime si 38 de metri in inaltime. Stilul constructiei este eclectic-istorist, cu elemente neoromanice, neogotice si de arta moldoveneasca. In interior sunt de semnalat coloane de marmura, vitralii colorate artistic, cu scene biblice si sfinti, executate la Viena. In picturile executate de Gheorghe Tattarescu in 1862 se pot observa influente ale Renasterii.

Arhiepiscopia Bucurestilor, situata la 100 m

Arhiepiscopia Bucurestilor este o eparhie a Bisericii Ortodoxe Romane.
Are sediul in Bucuresti si jurisdictia peste municipiul Bucuresti si judetele Ilfov si Prahova. Este condusa chiar de patriarhul Romaniei, Daniel Ciobotea.

Centrul Comercial Unirea, situate la 300 m

Unirea Shopping Center este un centru comercial situat in centrul Bucurestiului, in Piata Unirii. Are o suprafata totala de circa 84.000 metri patrati, din care corpul central ocupa 32.000 metri patrati
Cladirea a fost realizata de catre arhitectul Gheorghe Leahu in anul 1976. Initial, intr-o forma redusa la fatada dintre Piata Unirii, magazinul a fost ulterior extins in anii ’80 cu 2 aripi (Calarasi si cea dinspre Bulevardul Unirii). In anii 2000, magazinului i-a fost adaugata o parcare supraterana etajata.

Centrul Comercial Mall Vitan situate la 1,9 km

Bucuresti Mall este primul centru comercial modern de tip shopping mall din Romania, deschis in septembrie 1999 Este situat in cartierul Vitan din Bucuresti si are o suprafata inchiriabila de 36.000 de metri patrati. A fost deschis in urma unei investitii 35 de milioane de euro. In anul 2002 a avut 15 milioane de vizitatori, care au cheltuit in total 200 milioane dolari.
Este detinut de compania Anchor Group din Turcia, care mai detine si centrul comercial Plaza Romania. Anchor Grup face parte din grupul turc FIBA si este unul dintre primii investitori straini care au intrat pe piata locala de real estate in 1997.

Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu-Aeroportul Baneasa, situat la 8,8 km

In prezent, Aeroportul International Aurel Vlaicu este folosit de companii de aviatie mici, mai ales cele de zboruri ieftine, precum Blue Air. Blue Air leaga acest aeroport cu o serie de destinatii internationale, precum Paris, Lyon, Madrid, Berlin, Maastricht, Verona, Frankfurt, Valencia, Barcelona, Istanbul, Torino si Roma. In afara de Blue Air, mai sunt si Sky Europe, care are zboruri de la Bratislava, si My Air, cu zboruri de la Milano, Venetia si Napoli. Legatura cu orasul se face prin liniile de transport in comun 783 si 131, sau prin taxi.

Arena Nationala, situate la 4,2 km

Arena Nationala, cunoscuta printre localnici si ca Stadionul National, este un stadion de fotbal din Bucuresti, Romania, pe care se disputa meciurile echipei nationale de fotbal, finala Cupei Romaniei si meciul din Supercupa Romaniei. Cu o capacitate de 55.600 de spectatori, este cel mai mare stadion din tara si primul stadion de elita UEFA din Romania, succedat de Cluj Arena. Constructia arenei al carei proprietar este Primaria Municipiului Bucuresti a fost finalizata in 2011, avand un cost total de aproximativ 234 mil. €.